OM

MAJORNAS

MÖBELRESTAURERING

Majornas Möbelrestaurering - Julia Norman

GE DINA MÖBLER NYTT LIV!

 

 

Jag heter Julia Norman och har min verkstad i Majorna i Göteborg. Jag har ett gesällbrev i möbelrestaurering och 5 års erfarenhet med egen verkstad. Har du en möbel eller träföremål som behöver åtgärdas så vill jag gärna hjälpa dig.

 

Jag arbetar med alla typer av möbler, från en 1700-talsbyrå med fanerskada till ett teakbord med ytskada eller en fraktskada på en nyproducerad pinnstol. Med min utbildning är jag kunnig i de olika metoder som användes när möbeln tillverkades avseendes både material och tekniker så som animaliska limmer, träslagsbestämning, fanerlimning, konstruktionsstabilisering mm.

 

Restaurering, konservering eller renovering?

 

När det talas om att åtgärda en möbel så används inom branschen tre begrepp: restaurering, konservering och renovering. Det kan vara bra att reda ut dessa begrepp och inför ett uppdrag tillsammans bestämma vilket som passar bäst.

 

Restaurering: Möbeln/föremålet återskapas så nära ursprunget som möjligt. Samma metoder och material används, så långt möjligt, som när den tillverkades.

 

Konservering: Konservering används för att stoppa en möbels eller föremåls förfall. Det kan gälla en kär ägodel som behöver åtgärdas för att kunna behållas men huvudsyftet är inte att det ska återskapas eller kunna brukas.

 

Renovering: Vid renovering är huvudsyftet att möbeln ska kunna användas. Till skillnad från restaurering är det inte viktigt att använda ursprungliga metoder utan slutresultatet är i fokus.

 

Skillnaden mellan de tre begreppen kan vara hårfin men det ger förmodligen en bättre bild av vad jag kan göra och kan vara underlag för en diskussion om vad just du är ute efter.

 

Ta kontakt med mig! Är du osäker på vad du behöver hjälp med är det bara att ringa. Det går också bra att skicka ett mejl eller sms med bilder och beskriva vad du vill ha gjort. Du är självklart välkommen till verkstaden, men ring helst först så du vet att jag är på plats.

 

Om det gäller en försäkringsskada brukar det vara smidigast att jag lämnar en offert innan du kontaktar försäkringsbolaget.

 

Vid förfrågan lämnar jag offert eller en tids- och kostnadsuppskattning på uppdraget.

 

Timpris är 500 kr exkl. moms. Jag har F-skattsedel.

 

För transport och vägbeskrivning.

 

Välkommen att höra av dig för att få hjälp med dina möbler!